Over hoe een hechte band en veel praten niet per se tot echte communicatie leidt (maar wel een mooie basis vormt).

Ik ben in gesprek met Emin, hoofdmonteur bij een grote installateur. Frank, de eigenaar van het bedrijf, is aangeschoven. Ik heb het idee dat het niet helemaal lekker loopt met Emin. Als ik mail, reageert hij laat. Dat is niet ‘des-Emins’. Ook aan de telefoon klinkt hij anders.

Luisteren = Aandacht geven = Verbinden

Terwijl de mensen met wie wij het liefste werken zich de benen uit hun lijf hollen, kunnen wij nauwelijks doen wat we het liefste doen: zorgteams en teamleiders in de zorg coachen om de samenwerking naar een hoger plan te tillen.

Hoe jij, als teamleider, door goed voor jezelf te zorgen, niet van het padje raakt en alle grip behoudt.

4 tips over zelfzorg en hoe jij hiermee grip houdt op jezelf en jouw team. Heb jij, teamleider in de zorg, het gevoel dat je de grip op je team kwijt bent? Dat de onderlinge communicatie en samenwerking je tijdens deze crisis door de vingers is geglipt?

Wil jij ook het hele jaar blijven bruisen?

Angela kijkt me verslagen en ietwat wanhopig aan. En ze had zich er toch zoveel van voorgesteld! Nieuw jaar, nieuwe functie, mooie uitdaging, schouders eronder. Maar ...

Marcel ontwikkelt niet. Marcel doet aan wildgroei.

Volg jij ook een scala aan trainingen en cursussen, maar heb je geen idee met welk doel?

Tips om zacht te werken

December. Heerlijke, gezellige maand, maar vaak ook stressvol. Naast het optuigen van de boom, het verzinnen van de kerstmenu's, probeer ik ook nog zoveel mogelijk werk af te ronden. En dat lukt me ...

Tips voor het voeren van een beoordelingsgesprek

Nooit meer een spannend beoordelingsgesprek. Volg mijn tips op en ...

Hoe kom je NIET verder in het gesprek met je baas?

Ik ben in gesprek met Mustafa. Hij voert geagiteerd het woord en zijn zeer betrokken vrouw zit met een kop thee op de bank; ik zie dat ze moeite moet doen om hem ...

Hoe Harold mij (bijna) brodeloos maakte..

“Nou Harold, fijn dat je alles zo mooi op orde hebt. Dan zijn we klaar, toch?” Ik klap mijn aantekeningenmap dicht en stop ‘m resoluut in m’n tas.

Mijn mail? Nee, die beantwoord ik niet!

Sta jij ook weleens op met een steen in je maag, al gestrest nog voor je je eerste kop koffie achter de kiezen hebt? Zoveel te doen en geen idee waarmee te beginnen?