Luisteren = Aandacht geven = Verbinden

Terwijl de mensen met wie wij het liefste werken zich de benen uit hun lijf hollen, kunnen wij nauwelijks doen wat we het liefste doen: zorgteams en teamleiders in de zorg coachen om de samenwerking naar een hoger plan te tillen.

We spreken de teamleiders nu meestal telefonisch of online. We horen over hun dilemma’s, de wanhoop, de uitputting en het verdriet. Hoe ze proberen hun mensen zo goed mogelijk te ondersteunen, terwijl ze zelf af en toe het gevoel hebben te verzuipen.

Zo spreken we Ton, teamleider in een verpleeghuis. We zouden zijn team gaan coachen, maar dat gaat door de Coronacrisis nog niet door. We bellen hem om te vragen hoe het gaat. Ton vertelt dat het nog steeds pittig is. De werkdruk is nog hoger dan anders. Er zijn veel zieken. Zijn mensen maken zich zorgen. Over hun eigen gezondheid en die van hun gezin, over de toekomst en hoe de zorg vorm gaat krijgen. Over dat ze teveel ballen tegelijk in de lucht moeten houden. Ze zijn verdrietig over het overlijden van bewoners met wie ze vaak al jaren werkten. Zij zaten naast hun bed in hun laatste uren, omdat de familie maar met mate op bezoek mocht komen. Het raakt hen diep.

Ton weet niet meer wat hij kan zeggen. Hij zit er zelf ook doorheen. Hij voelt zich kwetsbaar.

We luisteren. Dat is wat wij nu kunnen doen. Ton afschepen met een loze kreet als “hou vol” willen we niet. Toch verandert er iets tijdens het gesprek. Ton zegt dat de oprechte aandacht hem goed doet, dat hij zich gehoord voelt en gesterkt.

We geven Ton mee dat dat precies is wat hij voor zijn mensen kan doen. In contact blijven. Zichtbaar zijn voor hen. Naar hen luisteren. Vragen hoe het gaat. Wat hij voor hen kan doen. Het is meer waard dan je denkt.

Wil jij graag weten hoe jij er voor je team kan zijn, zonder er zelf aan onderdoor te gaan? Bel ons. We gaan graag met je in gesprek.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Je ontvangt regelmatig gratis tips en informatie over Zacht Werken en een Leven Lang Leren in je mailbox. Hiervoor kun je je op ieder moment weer eenvoudig afmelden. Lees meer informatie over persoonlijke informatie in de Privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.