42861783 - woman moving in new house, having fun hiding her head in cardboard box

Op het moment dat jij dit bericht leest, sta ik waarschijnlijk met mijn hoofd in een verhuisdoos. Volgende week vertrek ik naar een nieuwe stek. Heerlijk, af en toe heeft een mens een nieuwe start nodig. Nu schijnt een verhuizing stressfactor nummer één te zijn. Staat zelfs boven echtscheiding! Nu heb ik met dit laatste geen ervaring, maar dit wordt wel mijn zestiende verhuizing. Stress alom dus, zou je denken.

Stress om de spullen en de chaos, want man, wat verzamelt een mens toch een onnodige bende om zich heen, in de loop der jaren. Strijd met manlief en dochters over of iets wel of niet mee verhuisd gaat worden. De aloude truc om golfspullen, jaren oude studiespullen, dvd’s die volgens mij nooit meer bekeken worden, ongezien in een vuilniszak naar de stort te rijden, gaat niet meer op. Manlief en dochters kennen hun pappenheimer inmiddels. Vriendinnen vragen mij of ik niet inmiddels bezwijk en hoe ik in vredesnaam naast de verhuizing nog kan werken, op het hockeyveld kan staan,  kilometers kan hardlopen. En daarnaast gelukkig ook nog tijd overhoud voor een bak koffie met hen.   Simpel. Ik heb geleerd dat alles draait om je energie. ‘You take care of your energy, your energy will take care of the rest!’

Wil jij ook weten hoe je je eigen energie kunt sturen? Hoe je tijd kunt vrijmaken voor de zaken die voor jou belangrijk zijn, hoe je veel meer uit je leven kunt halen, zonder harder te gaan hollen? Maak dan nu kennis met het Zacht Werken programma en vraag een ZachtWerken gesprek met mij aan. Ik zie ernaar uit je te helpen!

Inschrijven nieuwsbrief

  • Je ontvangt regelmatig gratis tips en informatie over Zacht Werken en een Leven Lang Leren in je mailbox. Hiervoor kun je je op ieder moment weer eenvoudig afmelden. Lees meer informatie over persoonlijke informatie in de Privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.