Over hoe een hechte band en veel praten niet per se tot echte communicatie leidt (maar wel een mooie basis vormt).

Ik ben in gesprek met Emin, hoofdmonteur bij een grote installateur. Frank, de eigenaar van het bedrijf, is aangeschoven. Ik heb het idee dat het niet helemaal lekker loopt met Emin. Als ik mail, reageert hij laat. Dat is niet ‘des-Emins’. Ook aan de telefoon klinkt hij anders.

Luisteren = Aandacht geven = Verbinden

Terwijl de mensen met wie wij het liefste werken zich de benen uit hun lijf hollen, kunnen wij nauwelijks doen wat we het liefste doen: zorgteams en teamleiders in de zorg coachen om de samenwerking naar een hoger plan te tillen.

Hoe jij, als teamleider, door goed voor jezelf te zorgen, niet van het padje raakt en alle grip behoudt.

4 tips over zelfzorg en hoe jij hiermee grip houdt op jezelf en jouw team. Heb jij, teamleider in de zorg, het gevoel dat je de grip op je team kwijt bent? Dat de onderlinge communicatie en samenwerking je tijdens deze crisis door de vingers is geglipt?

Wil jij ook het hele jaar blijven bruisen?

Angela kijkt me verslagen en ietwat wanhopig aan. En ze had zich er toch zoveel van voorgesteld! Nieuw jaar, nieuwe functie, mooie uitdaging, schouders eronder. Maar ...

Marcel ontwikkelt niet. Marcel doet aan wildgroei.

Volg jij ook een scala aan trainingen en cursussen, maar heb je geen idee met welk doel?

Tips om zacht te werken

December. Heerlijke, gezellige maand, maar vaak ook stressvol. Naast het optuigen van de boom, het verzinnen van de kerstmenu's, probeer ik ook nog zoveel mogelijk werk af te ronden. En dat lukt me ...

Inschrijven nieuwsbrief

Durf jij jezelf bij kop en kont te pakken en weer baas te worden over je eigen ontwikkeling? En wil jij, zonder stress of harder te werken, veel meer uit je leven kunnen halen? Dan ben je echt toe aan mijn nieuwsbrief!

  • Je ontvangt regelmatig gratis tips en informatie over Zacht Werken en een Leven Lang Leren in je mailbox. Hiervoor kun je je op ieder moment weer eenvoudig afmelden. Lees meer informatie over persoonlijke informatie in de Privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.